15/01/2019


AIFICC FORMA DURANT EL 2017 PROP DE 800 INFERMERES

En els darrers anys, la formació que ha ofert AIFiCC no ha fet més que créixer, l’any 2016 van ser 17 cursos, l’any 2017 ja eren 32 cursos, i enguany han finalitzat el 2018 amb 43 cursos, d’aquests,  36 s’han realitzat en els CAPs de tot Catalunya, la resta s’han impartit a la pròpia seu.

"És una clara aposta des de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya per oferir formació de qualitat a les nostre associades i donar suport a la formació dels professionals dels centres d’Atenció Primària en funció de les necessitats específiques detectades” explica Ester Giménez responsable de formació d’AIFiCC.

Els cursos han tractat temes com: els processos respiratoris, competències infermeres, desnutrició en la gent gran, incontinència anal, atenció a la cronicitat, úlceres vasculars, tècniques motivacions entrevista clínica, exploració física en el nen i consell de salut, gestió infermera de la demanda, interpretació ECG, etc.

AIFiCC aposta per una formació que doni resposta a les necessitats i dubtes que poden sorgir a les infermeres en el dia a dia a les seves consultes i, en el desenvolupament competencial, tenint en compte la infermera del futur, seguint les línies estratègiques del Departament de Salut i les necessitats de les persones que atenen. 

“Per això la temàtica i continguts dels tallers i cursos formatius son prèviament consensuats i validats per les mateixes professionals i per les associacions de pacients”, explica Ester Gimenez, que afegeix “com és el cas del curs “Abordatge de la Incontinència anal”, un curs que s’ha treballat amb els professionals experts i amb l’Associació de la Incontinència Anal o el curs “Patologies relacionades amb la ingesta de gluten i el tractament nutricional” impartit per professionals relacionats amb la Associació catalana de Celiaquia” 

“El nostre objectiu és que les infermeres trobin els nostres cursos de gran utilitat i que puguin aplicar els coneixements fàcilment a la consulta, assegurant que tota la formació està basada en la evidència, tots els cursos son impartits per professionals experts en cada temàtica” diu Ester Giménez responsable de formació de l’AIFiCC.

En total, durant el 2018  s’han format aproximadament unes  800 infermeres,  en uns 43 cursos. L’objectiu de l’any 2019 és oferir alguns dels cursos en format online per facilitar la formació als associats.


Veure totes les notes de premsa

Horari d'atenció

Horari d'atenció a la seu: dimarts de 17.00 a 19.00 hores. Durant el mes d'agost, l'AIFiCC romandrà tancada.

Per realitzar qualsevol altra consulta, feu clic aquíNursing NowINFOVACALDIA - Siempre al día con el grupo vacunas de AIFiCCPrograma Beveu MenysFAECAPAGORAAUPAFoCAPInfermera virtualCPICJBIPersonesPKNOSalut i benestarSense fumVacunes